Milyen tisztítószert válasszak?

A leggyakoribb kérdés, ami takarítógép bérlés kapcsán érkezik hozzánk, az, hogy melyik tisztítószer a legjobb, leghatékonyabb a szőnyeg- és kárpittisztításhoz, melyikből mennyi szükséges a takarításhoz?

Ebben a cikkben most összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat a kárpittisztító szerekről, így Te is könnyedén el fogod tudni dönteni, melyik lesz számodra a legjobb megoldás!

Hagyományos vagy bio?

Az első, és legfontosabb kérdés az, hogy hagyományos vegyszeres, vagy vegyszermentes bio tisztítószert szeretnél-e használni?

Egyesek ragaszkodnak a hagyományos típushoz, míg másoknak fontos a környezetbarát, természetes alapanyagú tisztítószerek használata.

Gyakran felmerül a kettő közti hatékonyságbeli különbség kérdése: megnyugtathatlak Titeket, mindkét fajta általunk ajánlott tisztítószer maximálisan hatékony, hiszen csak olyan terméket adunk oda Nektek, ami nálunk már bizonyított, és mi is rendszeresen használjuk.

Ha kisállatod, kisbabád van, akit féltesz a vegyszerektől, és/vagy fontos számodra a környezetvédelem, akkor a Cleanne bio kárpittisztító folyadékát ajánljuk

Ha Te csak a vegyszeres megoldásban bízol, számodra tökéletes választás a Kärcher RM760 kárpittisztító tabletta, ami kifejezetten a Kärcher ipari szőnyeg- és kárpittisztító gépekhez lettek kifejlesztve.

Mekkora mennyiségre lesz szükségem?

  • Bio kárpittisztító folyadék: 

10 liter, azaz 1 tartály vízhez, szennyezettségtől függően 1-2 dl folyadék szükséges, de előkezelésként a tisztítás előtt befújhatjuk közvetlenül is a megnedvesített tisztítandó felület. Ebben az esetben hagyjuk 10 percet hatni a tisztítószert, mielőtt elkezdjük a tisztítást. A bio kárpittisztító folyadékból 2 dl-es vagy 5 dl-es kiszerelést választhatsz!

  • Kárpittisztító tabletta: 

10 liter, azaz 1 tartály vízhez 2 db kárpittisztító tabletta szükséges. A tablettát 10-es csomagban tudod elvinni, de az el nem használt mennyiséget visszahozhatod, azt természetesen nem kell kifizetned!

Mekkora felület tisztításához elég 10 liter, azaz 1 tartály víz?

Egy tartály vízzel kb. 6-8 nm2 felületet tudsz kitisztítani, de ez mindig függ az anyag szennyezettségétől, illetve fajtájától. Egyes anyagok jobban beszívják a vizet, míg mások taszítják azt. Ha nem boldogulsz a számítással, örömmel állunk rendelkezésedre a szükséges mennyiség meghatározásában!

Mi történik, ha mégsem lesz elég hatékony a tisztítószer?

Régebbi, illetve makacs foltok esetén előfordulhat, hogy a tisztítás és foltkezelés ellenére sem tűnnek el 100%-osan. Ilyen esetben 2 dolgot javaslunk:

  1. Próbálkozz másik fajta tisztítószerrel! Annak ellenére ugyanis, hogy mindkét, általunk javasolt tisztítószert hatékonynak találtuk, a foltok különböző jellegéből adódóan előfordulhat, hogy jobban reagálnak az egyik, vagy másik tisztítószerre. Lehet, hogy épp a bio tisztítószer fogja eltüntetni azt a foltot, amivel a hagyományos tisztítószer nem birkózott meg, vagy épp fordítva.
  1. Használj gőztisztítót! A nagyon régen, vagy még soha nem tisztított bútorok esetén előfordulhat, hogy hiába a tisztítószer és a kárpittisztító gép, nem lesz tökéletes az eredmény. Ez azért van, mert az évek során egymásra rakódott koszréteget csak nagyon nehezen lehet megmozdítani. Ezért is hangsúlyozzuk, hogy évente legalább egyszer érdemes kárpittisztítást végezni, ne várjuk meg, amíg szemmel látható lesz a kosz! Ha mégis ilyen esettel találkozunk, javasoljuk a Kärcher SC3 gőztisztító gép használatát, ugyanis a gőz fellazítja a szennyeződéseket, képes a szövet mélyére juttatni a tisztítószert, nem utolsó sorban pedig fertőtlenít is!

Mi az a mosóparfüm, és mire jó?

A mosóparfüm tulajdonképpen nem más, mint egy természetes alapú illóolaj és egy oldódást segítő hatóanyag keveréke, ami által a hagyományos illóolajokkal szemben képes elkeveredni a vízben.

A mosóparfüm nevéből adódik, hogy leggyakrabban mosáshoz használhatjuk, hogy ruháinknak friss, kellemes illatot kölcsönözzön!

Ám nem csak a mosógép tartályába tölthetjük öblítő helyett, adagolhatjuk a kárpittisztító gép tartályába a tiszta vízhez az utolsó öblítéskor. 

Használatával mind a ruhák, mind pedig a kárpitozott bútorok, szőnyegek fantasztikusan illatosak lesznek.

A mosáson és a kárpitozott bútorok/szőnyegek öblítésén kívül számtalan helyen használhatjuk ezt a csodás kis találmányt:

Tehetjük: 

-szárítógépbe, kis kendőre csepegtetve

-ruhásszekrénybe illatosításhoz, kis kendőre csepegtetve

– légfrissítőként, vízbe cseppentve, a levegőbe permetezve

– felmosóvízhez

Adagolása: 10 liter vízhez 10-20 cseppet ajánlunk, de természetesen ízlésed szerint csökkentheted vagy növelheted is az arányt.

A mosóparfümöket az alábbi illatokban találod meg nálunk:

– kasmír virág

– vízi liliom

– tavaszi szellő

– aloe vera

– levendula

– barack

Maradt még kérdésed?

Ha a fentiek elolvasása után még mindig bizonytalan vagy a tisztítószer választást illetően, keress minket, örömmel segítünk a döntésben!

Oszd meg, ha tetszett a poszt