Ózonos fertőtlenítés - kizárólag Budapesten érhető el!

Biztosan Ön is tapasztalt már a klímaszezonban kisebb-nagyobb „megfázást”, allergiaszerű tüneteket (orrfolyás, tüsszögés, köhögés). Sokan nem is gondolják, hogy ezeket a megbetegedéseket az autónk klímarendszerében megbúvó baktériumok, penész és egyéb gombafajták okozzák, melyeknek kitűnő élőhelyet biztosít a szellőzőrendszer nedves, párás környezete. Ezek a kórokozók a klímarendszeren keresztül a légáram segítségével bejutnak az utastérbe, ezáltal könnyen betegséget okozhatnak az arra hajlamosaknál, különösen a gyerekeknél.

Hogyan pusztíthatjuk el az autónkban megtelepedett kórokozókat? A klímarendszer tisztítását sok helyen klímatisztító habbal végzik. A habos klímatisztítás lényege, hogy a fertőtlenítő habot a klímarendszerbe juttatják, ami ott folyadékká alakul, és tulajdonképpen lemossa az elpárologtatón megtelepedett baktériumokat, és eltünteti a kellemetlen szagokat. Az eljárás hátránya, hogy a hab bejuttatásához sok esetben meg kell bontani a kárpitot, vagy a kesztyűtartót, valamint, hogy a hab nem képes a teljes utastér fertőtlenítésére.

A klímafertőtlenítés másik módszere az ózonos tisztítás, ami ráadásul teljesen vegyszermentes és költséghatékony! Napjaink legkorszerűbb és leghatékonyabb eljárása az ózonnal történő fertőtlenítés, amivel nem csak autónk klímaberendezését, hanem a teljes utasteret is megszabadíthatjuk a megtelepedett vírusoktól, baktériumoktól, gombáktól, sőt még a kellemetlen szagoktól is. A fertőtlenítési eljárás során nincs szükség vegyszerekre, a tisztítási folyamat mindössze 15-30 percet vesz igénybe, majd az ezt követő alapos szellőztetés után már használható is az autó.

Az autó fertőtlenítését érdemes félévente, de legalább egy évben egyszer, a klímaszezon kezdete előtt elvégeztetni!

Ha kíváncsi rá, ajánlott-e Önnek elvégeztetni az ózonos autóklíma tisztítást, töltse ki rövid tesztünket!

1. Az elmúlt egy évben végeztek az Ön autóján klímatisztítást? (IGEN – 0 pont, NEM – 1 pont)

2. Tapasztalt már magán illetve utasain allergiaszerű megbetegedéseket (nátha, tüsszögés, köhögés)? (IGEN – 1 pont, NEM – 0 pont)

3. Szokott-e érezni autójában dohos, kellemetlen szagot, különösen a klíma elindításakor? (IGEN – 1 pont, NEM – 0 pont)

ÉRTÉKELÉS:

0 pont: jelenleg nincs szüksége sürgős autóklíma tisztításra, de ne feledje a következő klímaszezon kezdete előtt elvégeztetni az ózonos fertőtlenítést!

1-3 pont: az Ön klímája tisztításra szorul, mielőbb vegye fel velünk a kapcsolatot!

A gépjárművek fertőtlenítését a 1154 Budapest, Gábor Áron utca 30. (AUTOMI Autószerviz) szám alatt található telephelyünkön végezzük.