Fertőtlenítés és tisztítás vegyszermentesen?

Használd ki a gőz erejét!

Ha alaposan, vegyszermentesen és nem utolsó sorban egyszerűen szeretünk takarítani, akkor a gőztisztító a legjobb barátunk lesz, hiszen szinte minden felületen alkalmazható. Működése rettentően egyszerű, talán épp ebben lakozik a módszer zsenialitása.

A gőztisztító ereje abban rejlik, hogy a tartályában lévő vizet magas hőfokra melegíti, ezáltal gőz képződik benne. Ezt a forró gőzt juttatjuk a tisztítandó felületre, amely nem csak a felületen lévő port, foltokat és egyéb szennyeződéseket távolít el, hanem egyúttal fertőtleníti is az így kezelt területet. Előnye, hogy használata során nem úszik minden a vízben, a visszamaradó nedvességet egy ronggyal egyszerűen felitathatjuk.

Ha egyszer kipróbáljuk, azonnal megtapasztalhatjuk, hogy a gőz olyan apró résekbe, és nehezen elérhető helyekre is képes eljutni, amiket addig fogkefével sem tudtunk maradéktalanul tisztává varázsolni. Kerámia, műanyag, vagy fém felületeken egyaránt nyugodtan használhatjuk.

A gőztisztítók alap típusa a gőzpingvin, amellyel kisebb felületeket tudunk takarítani, hiszen tartályuk kicsi, és minden használat után meg kell várnunk, míg kihűl, csak ezután szabad újból feltölteni és használni. Előnye, hogy kis helyen elfér, viszont csak kisebb felületeket tudunk takarítani vele egy töltéssel, és a tartály kiürülése után hosszú percekig várakoznunk kell.

Ha nagyobb a lakás, vagy van kisgyermek, vagy bent tartott háziállat, inkább nagyobb teljesítményű gép beszerzését javasoljuk, amelynek már külön gőzkazánja is van, így nem kell megvárni az eszköz kihűlését az újratöltéssel, folyamatosan dolgozhatunk vele. Ha vásárlás előtt kipróbálnánk, vagy inkább a rendszeres bérlés mellett döntünk, a Kärcher SC 3 Easyfix típusú gépe jó választás lesz.

A különböző fejek segítségével nagyon változatosan és kreatívan végezhetjük el a fertőtlenítő gőzölős takarítást, a gőz intenzitásának erőssége pedig állítható a felület típusától és a szennyezettség mértékétől függően. Még a régi típusú lemezradiátorok apró kis réseibe is könnyedén beférkőzik a forró gőz, és feloldja a lerakódott port és szennyeződéseket. Nem kell többé körömkefével és fogkefével bajlódnunk, amelyekkel ráadásul még a falat is lefröcsögtettük a koszos lével.

Az ablakok, tükrök, főzőlapok is csíkmentesen ragyognak a gőz nyomán, a konyhapultról kitűnően eltávolíthatjuk vele az ételek készítése során odakerülő piszkot, nullára csökkentve annak veszélyét, hogy valamilyen baktérium kerül az ételeinkbe.  A vízcsapok is újra a régi fényükben tündökölhetnek, vízkő nélkül, és a csempék fugái is újra megmutathatják eredeti színüket. A padlóról is száműzhetjük a baktériumok 99,99% -át, ráadásul ergonomikus kialakításának köszönhetően kényelmes a használata. A kisgyermekes családok szempontjából az sem elhanyagolható, hogy használata teljesen biztonságos, hiszen a gőzpisztolyon biztonsági gyermekzár is van, így megfelelő odafigyelés mellett, nem történhet baleset.  Tökéletes, teljes körű, és vegyszermentes takarítás minden kemény felületen, az ecet, és annak kellemetlen szaga nélkül, az eredmény azonban teljesen tiszta és baktériummentes felület lesz.

Egyszerű, gyors, hatékony és vegyszerek alkalmazása nélkül történő takarításhoz, válasszunk gőztisztítót!

Oszd meg, ha tetszett a poszt