10+1 dolog, amire mindenképpen figyelned kell, ha kárpittisztító céget keresel

Bútorainknak és szőnyegeinknek időnként szüksége van egy alapos tisztításra. Ha úgy döntünk, hogy kárpittisztító céget hívunk a munka elvégzéséhez, nagyon fontos, hogy megbízható és alapos szolgáltatót válasszunk! A kárpittisztító cég kiválasztása nem mindig egyszerű feladat, de ha megfelelő eredményt szeretnénk kapni a pénzünkért, alaposan utána kell járnunk, kire bízzuk kedvenc bútorainkat.   Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány tippet arról, hogy mire érdemes figyelni, mielőtt kiválasztanánk a megfelelő kárpittisztító céget.

1. Nézzük meg, mióta működik!

Az első és egyik legfontosabb szempont az, hogy mennyi ideje működik a cég. Ha egy vállalkozás már évek óta működik sikeresen, akkor az azt mutatja, hogy megbízható és hatékony szolgáltatást nyújt. A hosszú évek alatt a cégnek lehetősége volt arra, hogy megszerezze a szükséges tapasztalatot és tudást a szakmában, így nagyobb valószínűséggel tudják a legjobb megoldásokat kínálni az ügyfeleknek.

2. Keressük fel a cég weboldalát és közösségi oldalait!

Napjainkban gomba mód szaporodnak a kárpittisztítással foglalkozó vállalkozások, akiknek nagy része weboldal nélkül, egy Facebook oldal regisztrálásával kezdi meg működését. Természetesen ez még önmagában nem jelent problémát, de ha azt tapasztaljuk, hogy nincs igényesen szerkesztve az oldal, helyesírási hibáktól hemzseg, saját képek helyett ingyenes stock fotókat használ, legyen gyanús. Ezek mind arra utalnak, hogy a munkájára sem lesz igényes az adott szolgáltató. Ha pedig úgy látjuk, hogy már jó ideje működik a vállalkozás, de mégsem rendelkezik saját weboldallal, érdemes elgondolkozni a szolgáltató komolyságán és megbízhatóságán. Sajnos több olyan esetet is hallottam már, amikor a kizárólag Facebook oldallal rendelkező vállalkozó a megbeszélt időpontra nem ment el az ügyfélhez, a telefont nem vette fel, a felhasználót pedig egyszerűen letiltotta. 

3. Olvassuk el a bemutatkozó oldalt!

A cégek bemutatkozó oldalának tanulmányozása a weboldalon nagyszerű lehetőség arra, hogy jobban megismerjük a szolgáltatót. Érdemes megnézni, hogy mennyire személyes a bemutatkozás, mit tudunk meg a cég munkatársairól és az általuk nyújtott szolgáltatásról. Ha a cégnél dolgozók bemutatkozása személyes, például a nevük és fényképük is szerepel az oldalon, az azt mutatja, hogy az ügyfélközpontúságra törekednek, és fontos számukra az ügyfelek elégedettsége.

4. Olvassunk(valós) ügyfélvéleményeket!

Az online értékelések és vélemények talán a legfontosabbak, ha megbízható kárpittisztító céget szeretnénk választani. Olvassunk el minél több valós ügyfélvéleményt, amelyeket a cég közösségi oldalain vagy Google profilján találunk. Ha a korábbi ügyfelek elégedett voltak a szolgáltatással és a kommunikációval, akkor nagyobb az esély arra, hogy mi is elégedettek leszünk. 

Honnan tudhatjuk, hogy valós-e egy vélemény? Ha a weboldalon úgy szerepel egy vélemény, hogy annak írójának legfeljebb a keresztneve szerepel, nagy valószínűséggel nem valós véleményt olvasunk, csak egy előre megfogalmazott promóciós szöveget. Amennyiben a Facebookon, vagy a Google felületén böngészünk, ott minden véleményhez találtunk pontos nevet, sőt még fotót is a vélemény írójáról, így kisebb az esély, hogy kitalált véleménybe futunk bele!

5. Győződjünk meg róla, milyen technikát alkalmaznak!

A kárpittisztítás technikája fontos szempont lehet a választásnál. Érdemes meggyőződni arról, hogy a kárpittisztító cég milyen technikával dolgozik.  Létezik száraz és nedves kárpittisztítás is, hazánkban ez utóbbi a legelterjedtebb és a leghatékonyabb, azonban ebben az esetben számolnunk kell a néhány órás száradási idővel, ami alatt nélkülöznünk kell majd bútorainkat. Nézzünk utána, hogy a tisztításon kívül fertőtlenítik-e az adott felületet, illetve, hogy milyen gépeket és tisztítószereket használnak! 

6. Professzionális tisztítószerek és anyagok

Alap elvárásnak kell lennie, hogy a kárpittisztító cég professzionális, ipari gépeket használjon! Magyarországon a legtöbb cég a Kärcher gépeit használja, ám sokan a lakossági használatra kifejlesztett típust használják, ami nem nyújt olyan teljesítményt, mint egy ipari gép. Ezek a lakossági gépek sárga színűek, míg az ipari gépek szürkék, ha nem ismerjük pontosabban a gépeket, a színük alapján meg tudjuk különböztetni őket. (az ipari gépek közül is léteznek sárgák, de ezek nagyon régi típusok) Néhány cég a kárpittisztító gép mellett gőztisztító gépet is használ, ami által sokkal hatékonyabb lesz a tisztítás, és a bútorunk is fertőtlenítetté válik a forró gőz által. Érdemes rákérdezni arra is, hogy milyen tisztítószert használnak. A drogériákban, bevásárlóközpontokban kapható tisztítószerek kevésbé hatékonyak, mint azok a speciális tisztítószerek, amiket sokszor csak nagy tételben kifejezetten tisztítástecnológiával foglalkozó cégek által vásárolhatunk meg. Ma már sok cégnél elérhető a vegyszermentes, bio kárpittisztítás, ami biztosan nem okoz majd kárt az anyagban, és nem jelent veszélyt kisgyermekünkre, kisállatunkra sem.

7. Kérdezzük meg, vállalnak-e garanciát?

Fontos, hogy megbízható kárpittisztító céget válasszunk, amely vállal garanciát a szolgáltatásra. A garancia azt jelenti, hogy ha a szolgáltatás nem megfelelő vagy nem azt az eredményt kaptuk, amit előzőleg ígértünk, akkor a cég újra elvégzi a munkát. A garancia vállalása azt mutatja, hogy a cég magabiztos a munkájában, és valóban odafigyel az ügyfelek elégedettségére.

8. Vizsgáljuk meg az ár-érték arányt!

Az ár-érték arány kiemelten fontos szempont lehet a kárpittisztító cég választásánál. Az ár nem mindenkinek a legfontosabb szempont, de fontos, hogy ne fizessünk túl sokat egy szolgáltatásért. Nézzük meg az árakat több kárpittisztító cégnél, és válasszuk azt, amelyik a legjobb ár-érték aránnyal rendelkezik. A legdrágább szolgáltatás nem mindig jelent jobb minőséget, de legyen gyanús, ha valami túlságosan olcsó. Számoljunk vele, hogy egy nagyobb cég mindig drágább lesz, mint egy egyéni vállalkozó, hiszen a költségeik is magasabbak, viszont nagyobb valószínűséggel vállalnak garanciát, és biztosan nem tudnak eltűnni, ha netán bármilyen problémánk adódna. A takarítás megrendelése előtt mindig kérjük előzetesen árajánlatot, erről részletesebben a következő pontban írunk! 

9. Kérjünk írásos árajánlatot!

Ha nem akarunk ráfizetni, mindig kérjük előzetesen árajánlatot, és kérdezzünk rá, mit tartalmaz pontosan az ár, pl. tartalmazza-e a tisztítószereket, a kiszállás és parkolás díját, merülhetnek-e fel egyéb költségek pl. extra szennyezettség miatt. Ha a cég előzetesen írásba adja az árait, kicsi a valószínűsége, hogy a tisztítás során változni fog az összeg. Ezzel szemben, ha a telefonban kapunk egy gyors ajánlatot, aminek nincs nyoma, elképzelhető, hogy kellemetlen meglepetésben lesz részünk a fizetéskor!

10. Kommunikáció és ügyfélszolgálat

Az ideális kárpittisztító cég az, amelyik rendelkezik egy jó ügyfélszolgálati csapattal, amely segít a kérdéseink és problémáink megoldásában. Az ügyfélszolgálati csapatnak barátságosnak, segítőkésznek és pontosnak kell lennie. Érdemes olyan céget választani, amelyik könnyen elérhető telefonon, e-mailben vagy akár online chaten keresztül.

+1. Elérhetőség

Válasszunk olyan kárpittisztító céget, amely könnyen elérhető a lakóhelyünktől vagy munkahelyünktől. A helyi cégek előnye az, hogy gyorsan és hatékonyan el tudnak jutni a megadott címre. Ezen kívül az is előny, ha a cégnek van állandó telephelye, ahol felkereshetjük őket, ha bármilyen probléma merül fel.

Összegezve elmondható, hogy amikor kárpittisztító céget választunk, fontos, hogy megbízható, hatékony és ár-érték arányban megfelelő szolgáltatást találjunk. Figyeljünk oda a cég tapasztalatára, bemutatkozó oldalára, az ügyfélvéleményekre, a kárpittisztítás technikájára, a garanciára és az árak átláthatóságára. Ha ezekre az elemekre odafigyelünk, akkor nagyobb az esély arra, hogy megtaláljuk az ideális kárpittisztító céget, amely hosszú távon segíti megőrizni bútoraink szépségét és tisztaságát. 

Oszd meg, ha tetszett a poszt