Hatékony fegyver a láthatatlan veszély ellen

Klímafertőtlenítés ózongenerátorral.

A nem megfelelően működtetett, és tisztított klímaberendezések sajnos rengeteg egészségügyi kockázatot rejtenek magukban. A rendszer nedves közegében könnyen megtelepedhetnek bizonyos vírusok, baktériumok, vagy gombák, amelyek a klíma bekapcsolásakor a levegőbe jutnak, majd különböző súlyosságú és lefolyású betegségeket okozhatnak az emberi szervezetben. A tünetek az enyhe megfázástól, a bőr és ízületi panaszokon át, a tüdőgyulladásig sokfélék lehetnek.

Hogyan előzhetjük meg az autóklíma okozta betegségeket?

A válasz egyszerű: a legjobb, amit tehetünk, ha nem bagatellizáljuk el ezt a kérdést, és odafigyelünk a légkondicionáló karbantartására. Az autók klímaberendezésének rendszeres fertőtlenítésével elkerülhető, hogy a rendszerben megtelepedő vírusok, baktériumok, és gombák egészségügyi problémákat okozzanak. A klíma fertőtlenítésére többféle megoldás létezik, melyek közül a leggyorsabb és kétségkívül leghatékonyabb megoldás az ózonos fertőtlenítés. 

Tisztítsunk vegyszer nélkül, de hatékonyabban, mint vegyszerekkel!

Az ózonos fertőtlenítés legnagyobb előnye, hogy kíméletlenül leszámol minden szennyeződéssel, nem csak a légkondicionálóban, hanem az utastérben is. Ha vegyszerek nélkül szeretnénk elérni a tökéletes eredményt, akkor a legjobb, ha az ózongenerátoros fertőtlenítést választjuk. 

A járműbe helyezett gépet csukott ajtók és ablakok mellett, az autó szellőztető rendszerét bekapcsolva kell működtetni, meghatározott ideig, körülbelül fél órán át. Ennyi idő alatt, a levegő keringetésének köszönhetően, az ózon eljut a rendszer legapróbb zugaiba is, ahol kifejti a fertőtlenítő hatását.  A művelet alatt tilos az autó utasterében tartózkodni, hiszen az ózon erősen mérgező hatású, nem véletlenül ilyen hatékony a fertőtlenítésben sem.  A kezelés végeztével, mielőtt az autót ismét használatba vennénk, alaposan ki kell szellőztetni. 

Az ózonos kezelés tökéletesen csírátlanítja a felületet, amivel a gáz érintkezik. Elpusztítja a vírusokat, baktériumokat, és szagtalanít is. Egy ilyen klímafertőtlenítés után tehát nem csak a légkondink, hanem az autó teljes belső felülete is teljesen baktérium- és vírusmentes lesz. Egy darabig. A fertőtlenítést célszerű bizonyos időközönként (optimális esetben félévente, de minimum évente egyszer, a klímaszezon előtt) megismételni, a két alkalom közt pedig rendszeresen letörölgetni, megtisztítani a felületeket.

Ha szeretné ön is kipróbálni ezt a korszerű és hatékony technológiát, itt foglaljon időpontot autóklímája fertőtlenítésére!

Oszd meg, ha tetszett a poszt